По татково име

Сподели го ова преку:


-Петров!

-Да?-Од секогаш ли те викале Петров?

-Да.

-А кога беше дете?

-Па, и тогаш.

-Чудно. Обично децата ги викаат по име.

-Во нашето семејство нѝ викаа по татково име.

-И сите деца дома бевте Петрови?

-Да, секогаш кога тато беше дома. Инаку јас бев Јанев, постариот брат беше Стојанов, помалиот брат – Марков, а сестра ми – Николова.Сподели го ова преку:

Слични Објави