Овој секојдневен производ е многу штетен за здравјето

Сподели го ова преку:


Секојдневно консумираме различни производи, без многу да размислуваме за нивното влијание врз нашето здравје. Но, има производи кои секојдневно ги консумираме, но се многу штетни за здравјето.

Да разгледаме некои познати факти:  • Вотката со мразот е штетна за бубрезите
  • Румот со мразот е штетен за црниот дроб
  • Вискито со мраз е многу штетно за срцето.
  • Џинот со мраз го уништува мозокот.
  • Кока Колата со мраз е штетна и ги уништува забите.

Нели може овде да за забележи една шема? Сите овие пијалоци имаат една заедничка точка – МРАЗОТ!

Евидентно е – МРАЗОТ Е СМРТОНОСЕН!!!

Предупреди ги сите твои пријатели: НЕ КОНЗУМИРАЈТЕ ПИЈАЛОЦИ МРАЗ!

Споделете го ова на социјалните мрежи и спасете живот на некој од вашите пријатели!

п.с. Пивото не е алкохол!Сподели го ова преку:

Слични Објави