Избирај мудро како ќе страдаш во вечноста

Сподели го ова преку:


Умира некој човек и го распределуваат во пеколот. Таму го пречекува ѓаволот и му вели:

-Ќе мора сам да си ја избереш казната. Ќе прошетаме заедно да разгледаш, па ќе ми кажеш. Само, одбирај внимателно, бидејќи тоа што ќе одбереш, тоа ќе ти биде казната за цела вечност.Шетале неколку дена низ пеколот и човекот видел најразлични казни. Класично варење во казан, тешки физички работи, непрекинато тепање и што ли уште не. Во еден момент, кога отвориле една зандана, внатре видел човек кој лежи на кауч и гледа фудбал, додека една многу згодна навивачка орално го задоволува.

-Ова е тоа! Оваа е казната која ја избирам!

-Дали си сигурен? Не заборавај дека тоа ти е казна за цела вечност и немаш можност да се премислиш.

-Да, сигурен сум. Ова е казната која сакам да ја извршувам цела вечност.

-Во ред – му рекол ѓаволот. Потоа отишол до навивачката и ѝ рекол:

-Можеш да си одиш, ти најдов замена.Сподели го ова преку:

Слични Објави