Гинеколог на дополнителна работа

Сподели го ова преку:


Ѕвони телефонот во биро за вработување:

-Добар ден. Ве молам, потребен нѝ е молер, дали имате таков кадар?-Имаме еден гинеколог…

-…ама ме слушате ли? Нам нѝ треба молер!

-Господине, не ме оставивте да Ви објаснам. Дечкото е млад лекар – гинеколог, па пријавен е за дополнителна работа, а напишал дека има и молерски вештини.

-Е па добро, немаме многу време да пребираме. Ве молам веднаш испретете нѝ го.

Неколку дена подоцна, повторно се јавува истиот работодавец во бирото за вработување:

-Добар ден. Ве молам, ако имате уште гинеколози со молерски вештини, веднаш да нѝ испратите уште два-тројца.

-Како? Ама, зошто?

-Како зошто? Па на тој што нѝ го испративте пред некој ден, вчера заборавивме да му дадеме клуч од станот кој требаше да го молериса, но тој успеал беспрекорно да ја заврши целата работа преку клучалката од влезната врата.Сподели го ова преку:

Слични Објави