Затвор затоа што преплашил кокошки до смрт

Сподели го ова преку:


Кинезот, познат само по презимето Гу, беше осуден на затворска казна поради инцидент во кој прикривајќи се на имотот на својот сосед, го исплашиле 1.100 кокошки до смрт.

Гу се прикрил во фармата за кокошки на неговиот сосед Жонг и употребил батериска ламба за да ги исплаши кокошките. Кокошките побегнале во еден агол на кокошарникот, каде што неколку од нив се прегазиле едни преку други во обид да избегаат, што довело до нивната смрт, објави Фокс Нјуз.Инцидентот се случил по време на расправите меѓу двата соседи кои започнале во април 2022 година, кога Гу ги исечел дрвјата на Жонг без негова дозвола.

Судот во округот Хенгјанг, што се наоѓа во централната кинеска провинција Хунан, во вторникот пресуди дека Гу намерно предизвикал загуба на имотот на Жонг.

Гу беше осуден на шест месеци затвор, со една година условно.Сподели го ова преку:

Слични Објави