Како правилно да ја користите Вештачката Интелигенција

Сподели го ова преку:

Во последно време многу е популарна Вештачката Интелигенција, пред сѐ ChatGPT на OpenAI.

Но, многу е важно да знаете правилно да ги поставувате прашањата. Еве еден пример во кој гледаме најпрво како НЕ треба да се користи Вештачката Интелигенција, но веднаш потоа, второто прашање е веќе исправно поставено.

Со среќа.

Пример за неправилно и правилно користење на Вештачката интелигеција, со поставување на прашања на ChatGPT на OpenAI
Сподели го ова преку:

Слични Објави