НЕ ГО ПОЧУВСТВУВАВ – МИА КАЛИФА ЗА НЕОЗБИЛНО

Сподели го ова преку:


„Јас воопшто не го почувствував“ – изјави за нашата редакција трикратната светска првенка во физика на светско ниво – госпоѓицата Миа Калифа. Таа вели дека често ѝ се случува да не чувствува слични и помали, иако во исклучителни случаи можела да почуваствува и многу помали. Според неа, одредени видови иако се помали, сепак повеќе се чувствуваат, но сепак тврди дека барем засега, без исклучок, ги чувствува сите погоголеми земјотреси. Како и да е, вчерашниот земјотрес, не го почувствувала.

Слика од Калифа од една друга ситуација, кога го чувствува уште пред да се случи
Слика од Миа од една друга ситуација, кога го осетила уште пред да се случи

Досега не ме исплаши ниту најголемиот кој го почувствував

Г-ца Калифа е реномирана физичарка, најистакната во нашата држава и поширокиот регион, трикратен светски првак во физика и сериозен истражувач на земјотреси. Таа неодамна ја напушти Македонија, но вели дека до сега не ја иплашил ниту најголемиот кој го почувастувала, бидејќи во себе постојано го чувствува Македонскиот трепет, кој ѝ дава сила постојано да прифаќа сè поголем и поголем предизвик од претходните.Нашата позната физичарка, на работно место

Покрај чувства за физиката, г-ца Калифа негува и љубов кон Инстаграм. Таа е популарна широкоградна инфлуенсерка во научните кругови, постојано спремна да прима сè повеќе и повеќе следачи, нејзини фанови кои имаат чувства кон науката.

Калифа е широкоградна и постојано спремна да прима сè повеќе фанови

Хобито на Калифа, сепак некако поврзано со физика

Во слободно време, г-ца Калифа обожава да свири на дувачки инструменти. Вели дека не ѝ е наследно, бидејќи никој од нејзините предци немал чувство за музика, а таа најмногу обожава дувачки инструменти и ужива свирејќи.

г-ца Калифа додека го практикува своето хоби

Сепак, кога се фотографира, не сака да ги покажува инструментите. Најпрво помисливме дека можеби оваа тајност е резултат на реткоста на инструментите кои ги користи, но таа вели дека тоа го прави поради сосема различни причини. Прво, смета дека така подобро ќе се сеќава на инструментот во иднина и тоа и ќе може повторно да го почувствува додека ја гледа фотографијата. А второ, ова ѝ овозможува да ја играат својата омилена игра со другарките – „погоди го инструментот“.

КРОМИД ВЕСТзабавен, невистинит текст напишан во стил на новинарска статија, кој има за цел да ја насмее публиката

НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ ДА ГО СПОДЕЛИТЕ ОВА СО ВАШИТЕ ПРИЈАТЕЛИ НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИСподели го ова преку:

Слични Објави