Дојде време кога Германија е подобро да си нарачува тенкови од Кина, отколку да произведува свои

Сподели го ова преку:


Украина во најскоро време треба да ѝ се заблагодари на Германија за тоа што не ѝ испрати тенкови пред неколку месеци. Ако ѝ испратеше, веројатно Украинските војници ќе изгинеа на пат кон фронтот, а ако стигнеа, таму би биле само лесна мета.

Како што пишува Офф.нетЗа време на воена вежба во декември направена со цел да се подготви тенковската бригада на Бундесверот за вклучување во НАТО силите со „висока подготвеност“, сите 18 модерни оклопни возила на германската армија биле нефункционални.

Сите возила биле тенкови од моделот Пума, а проблемите имале распон од нефункционирање на електрониката до дефекти на куполата. Војниците итно избегале од еден од тенковите откако се запалила електричната инсталација.

Ова не се само празни муабети, туку факти поткрепени со докази кои не само што Германското министерство за одбрана не ги негира, туку напротив – ги потврдува.

Според погоре изложеното, испаѓа дека моментално најдобра солуција за Германија е да почне да си нарачува тенкови од Кина.

Целата вест на Офф.нет можете да ја погледнете овде.Сподели го ова преку:

Слични Објави