Поглед кон иднината

Сподели го ова преку:


Премиерот и министерот за финансии во посета на детска градинка. Ги гледа малите деца како си играат и вели:

– Министре, пиши 5000 евра за подобрување на условите во оваа градинка.Министерот запишува и продолжуваат понатаму со посетите. Доаѓа на ред посета на затворот Идризово. Ги гледа премиерот затворениците и вели:

– Министре, пиши 5 милиони евра за подобрување на условите во затворов!

– Пет милиони?! За подобрување на условите во затвор? Ама, за градинката пишавме само 5000… – се чуди министерот.

– А ти, министре, кај мислиш дека ќе одиме после изборите – во градинка или во затвор?Сподели го ова преку:

Слични Објави