Денови БЕЗ Алкохол – 30 и 31 Февруари!

Сподели го ова преку:


Сите ние чувствуваме љубов или омраза кон алкохолот (секој со својата мака). За некои, тоа е извор на забава и опуштање, додека за други е предизвик за неконтролирано смешкање и несреќи. Но, дали алкохолот е добар или лош пријател?

Погледнувајќи го на алкохолот со хумористично око, можеме да видиме дека има свои светли и темни страни.Да започнеме со позитивното – алкохолот може да ви донесе моменти на веселба, дружење и поврзување со луѓе. Освен тоа, студии покажаа дека умерената конзумација на алкохол може да биде поврзана со намален ризик од одредени болести, како на пример срцеви заболувања.

Но, кога ќе ја преминеме границата на умереност, работите стануваат сосема поинакви – се случуваат “незаборавните” моменти коишто магично ги „забораваме“ и не памтиме дека било што од тоа се случило.

На крајот на денот, алкохолот е нож со две острици – може да биде ваш најдобар пријател или најголем непријател, во зависност од начинот на кој го користите. Поради тоа, ве повикуваме да се придружате на настанот „Денови БЕЗ Алкохол 2024“, кој се одржува на 30-ти и 31-ви февруари, а целта е да ве поттикнеме на размислување за нашата конзумација на алкохол преку само два дена апстиненција од истиот.

Затоа, овие два дена во февруари, обидете се да ги поминете без алкохол и да видите како ќе ви промени животот. Можеби ќе откриете дека најдобрите забави и спомени не мора да вклучуваат алкохол. А сите знаеме дека следниот месец е март, па ако не успеете да се забавувате без алкохол овој февруари, има уште една шанса! Најпрво 8-ми март, денот кога жените пијат најмногу алкохол за време на „чајанките“, а сите денови потоа на ред се нивните мажи, кои мора да пијат за да заборават кој хаос се случувал на 8-ми.Сподели го ова преку:

Слични Објави