Прилепчанец и змеј

Сподели го ова преку:


Прилепчанец оди низ пустина без капка вода со него. После многу долго одење, конечно видел една оаза, а покрај водата седи еден змеј. Прилепчанец ко Прилепчанец, по стапките на својот предок – Марко Крале, собрал храброст и почнал да се тепа со змејот. Се тепале некое време, ама битката била многу израмнета, силата и на двајцата им била тука-некаде, на исто, па змејот, сеуште збунет, прашал:

-Чекај малку бе, брат? Зошто се тепаме ние? Шо сакаш ти од мене?-Па сакам да се напијам вода, ебаго!

-Ами, тогаш шо туку се тепаш? Оти не пијаш? Кој ти брани, ебаго?!Сподели го ова преку:

Слични Објави