Најдолгата несоница во историјата

Сподели го ова преку:


Во Гинисовата книга на рекорди се забележани некои од најневеројатните постигнувања, а едно од најнеобичните е “Најдолгиот период без спиење”. Во 1964 година, американецот Al Herpin успеал да издржи 94 години без да заспие, оставајќи го своето необично достигнување во историјата. Со долгите години на неспиење, таа состојба била опишана како “несоница”. Ниту еден лекар не можел да ја објасни вистинската причина зад оваа необична состојба. Не можел да се сети кога последен пат спиел, а многумина го посетувале за да го видат овој необичен феномен.

Сподели го ова преку:

Слични Објави