Левучарски маки

Сподели го ова преку:


Приближно 10% луѓе од светската популација се левучари. Тие не се разликуваат во ништо од десничарите освен што им е повеќе развиена другата половина од мозокот и затоа и моториката им е појака на левата страна. Работат практично се со левата рака, како доминантна, но со вежбање на десната страна, можат да совладаат да пишуваат и јадат со двете раце.


Доколку сте левучар и мачите маки со предмети или помагала наменети за држење во десна рака, еве неколку изуми за левучари:

Сподели го ова преку:

Слични Објави