божји дар
|

Божји дар

Сподели го ова преку:

Откако Бог ги создал Адам и Ева, им рекол:

-Имам два подароци за вас. Со едниот може да се моча стоејќи и…

Адам не можејќи да се воздржи, го прекинал врескајќи:ЈАС! ЈАС! Го сакам јас, те молам, Господе, те молам, те молам, те молам!!! Тоа многу ќе ми го олесни животот!

Ева се согласила и рекла дека секако тоа не ѝ е нешто важно, па Бог му го дал подарокот на Адам.

божји дар

Адам се шекнал од среќа. Почнал да трча низ Рајската Градина мочајќи на секое дрво. Истрчал и до плажата и направил цртежи со совојата моч во песокта. Потоа запалил оган и си играл пожарникар.

Бог и Ева го гледале среќниот лудак додека Ева не го запрашала Бог:

-А… Што е другиот подарок?

-Мозок, Ева. Мозокот остана за тебе.

3.7/5 - (4 votes)


Сподели го ова преку:

Слични Објави