Да ѝ помогнеме на Елеонора

Сподели го ова преку:


Ајде да бидеме хумани и да ѝ помогнеме на 5 годишната Елеонора.

Елеонора е родена како здраво дете и првите 3 години од својот живот ги помина во смеа, игра, развивајќи се како секое друго нормално дете. Кратко по нејзиниот трет роденден животот и се сврте наопаку и ова среќно дете почна да има проблеми со говорот, исхраната и одот. Нејзините родители ја однесоа на секој можен доктор, одговорот беше Леукодистрофија. Елеонора живее во Скопје, Македонија. Мајка ѝ е медицинска сестра која сега се грижи за нејзе 24 часа во денот.Леукодистрофија е болест на централниот нервен систем која предизвикува абнормален развој или уништување на мозочната миелинска обвивка. Денес Елеонора има 5 години и сеуште се бори со оваа болест. На почетокот на оваа година таа прими третман со матични клетки во Турција, во болницата Лив. За ова, семејството успеа да собере пари со претходна GoFundMe страна и преку донации. По третманот со матични клетки нејзините родители забележаа подобрување. Ѝ се врати дел од силата.

Сега се обидуваме да му помогнеме на семејството да собере 25 000 евра за втор третман во Турција. Донациите ќе бидат за трошоците околу трансплатацијата на матични клетки како и некои дополнителни медицински и патни трошоци. Со вашата донација му помагате на ова дете да си го подобри квалитетот на живот и со помош на Бога да ѝ дадеме втора шанса за живот.Ве молиме да донирате за малата Елеонора, и да се помолиме сите за чудо да се случи.
На линкот подолу ќе најдете информации за Леукодистрофија.
https://www.webmd.com/brain/leukodystrophy-types

ДОНИРАЈТЕ ПРЕКУ GFUNDME, НА ОВОЈ ЛИНК:
https://www.gofundme.com/f/help-eleonora-get-leukodystrophy-treatment?utm_campaign=p_nacp%20share-sheet&utm_medium=copy_link&utm_source=customer

Текстот е превземен од оригиналната објава, на веб сајтот gofundme.com

ЗАБЕЛЕШКА: Текстовите од секцијата НАЈОЗБИЛНО се сериозни објави и НЕ СЕ од хумористичен карактерСподели го ова преку:

Слични Објави